Go Back   Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums > Model Specific > Hardbody Forum (D21)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-18-2021, 03:18 AM   #21
jp2code
Software Developer
 
jp2code's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Longview, TX [USA]
Age: 52
Posts: 10,746
Vehicle: 94 LB 2x4 Manual VG33e
Thanks: 1,734
Thanked 1,628 Times in 1,422 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Deerhurst View Post
What wires are hot and which are ground in the FSM?
Page EF & EC 21.of.the 1989 Service Manual.

I can't upload screenshots easily on this phone.
__________________
Joe (not a mechanic!) Don't have an account? EMAIL ME
Factory Service Manuals: https://www.nicoclub.com/FSM/Hardbody/
Walk-through: Checking Nissan Trouble Codes
1994 VG30E to VG33E with H256 Cams

jp2code is offline   Reply With Quote
Thanked by:
FP3 (09-18-2021)
Old 09-18-2021, 03:25 AM   #22
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 25
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

the way I read it W/R are hot, B and B/L should be from the ecm and if i understand those correct, they pulse ground. but with a volt meter, If i put the negative on a body ground I get 12v on both posts at the injector. If I disconnect the injector harness and check the body side connector I get 12v on both w/r and no voltage on the B, B/L. But both injectors ohm out at 1.3 which per the FSM is correct
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 03:29 AM   #23
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 25
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

EF & EC-120 give a good picture of the wiring directly to the injectors
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 04:13 AM   #24
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 25
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

well holy guacamole. so it was bothering me that when i pulled the injector retainer off that the A injector was sitting slightly higher than the B. So i yanked the A injector out and the mesh screen is pretty gummy looking. decided to just put it all back together and see what it did. Well, it fired up. Tried to re start and no luck. I'm thinking that the A injector is probably clogged. The B injector mesh screen is very clean looking. On the spare tbi unit I have another injector that looks clean and ohm's out well so i think im going to try to put that one in tomorrow and see what she does!
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2021, 02:53 AM   #25
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 25
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Well after swapping around 6 different injectors that I have, i found 2 that it will actually start up with! Cant rev it up or anything and it idles up/down a lot, but that's probably due to the fact that at this point there aren't any vacuum lines hooked up. Guess I need to start putting the rest of it back together! Seems to me I should probably send a couple of the injectors out to be rebuilt as well just so I know its starting off correctly. I appreciate all of your help guys! I'm sure ill have plenty more questions as I go.
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 04:36 AM   #26
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 25
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Dumb question now that I thought about the fact that I have 6 injectors here. What part number should be on them. anyone know? I don't see it listed in the FSM. It just says fuel injector from what I can see. But i noticed that most of my injectors have different part numbers on them. Still trying to figure out where to get them rebuilt as well if anyone has any places they recommend
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2021, 11:00 AM   #27
jp2code
Software Developer
 
jp2code's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Longview, TX [USA]
Age: 52
Posts: 10,746
Vehicle: 94 LB 2x4 Manual VG33e
Thanks: 1,734
Thanked 1,628 Times in 1,422 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by FP3 View Post
Dumb question now that I thought about the fact that I have 6 injectors here. What part number should be on them. anyone know? I don't see it listed in the FSM. It just says fuel injector from what I can see. But i noticed that most of my injectors have different part numbers on them. Still trying to figure out where to get them rebuilt as well if anyone has any places they recommend
Usually, I turn to eBay and find someone who sells them.

Right now, I don't see any. I guess they are getting harder to come by.

This guy has rebuilt injectors for a 300 for sale:

https://www.ebay.com/itm/182720736609

You might try contacting him to see if he rebuilds them himself or if he could recommend a place to you.

Most likely there are none on eBay because it is getting harder to find the original injectors to rebuild.
__________________
Joe (not a mechanic!) Don't have an account? EMAIL ME
Factory Service Manuals: https://www.nicoclub.com/FSM/Hardbody/
Walk-through: Checking Nissan Trouble Codes
1994 VG30E to VG33E with H256 Cams

jp2code is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2021, 08:54 PM   #28
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 25
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

welp. Put in the reman injectors from rockauto and the dang thing still wont fire up on its own unless I put a little gas down the tbi. I can see the injectors spraying a little fuel in the tbi, but have nothing to compare it to for how much it should be. ugh. Not sure where else to go with this thing.
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2021, 09:18 PM   #29
jp2code
Software Developer
 
jp2code's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Longview, TX [USA]
Age: 52
Posts: 10,746
Vehicle: 94 LB 2x4 Manual VG33e
Thanks: 1,734
Thanked 1,628 Times in 1,422 Posts
Default

Are you sure you are spraying gasoline, and not water in the gas tank?
__________________
Joe (not a mechanic!) Don't have an account? EMAIL ME
Factory Service Manuals: https://www.nicoclub.com/FSM/Hardbody/
Walk-through: Checking Nissan Trouble Codes
1994 VG30E to VG33E with H256 Cams

jp2code is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2021, 10:25 PM   #30
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 25
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Yes. Positive on that. Anyone have a clue on the gb injectors from rockauto being bad? I’m not sure where else to go. Fuel pressure is good. Spark is fine. Runs when i put fuel directly into the tbi. I can see injector a spraying when i crank it but have no reference to how much should be coming out of it so I’m not sure how to make sure that part is correct.
FP3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.