Go Back   Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums > Model Specific > Hardbody Forum (D21)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2021, 04:31 PM   #11
jp2code
Software Developer
 
jp2code's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Longview, TX [USA]
Age: 52
Posts: 10,747
Vehicle: 94 LB 2x4 Manual VG33e
Thanks: 1,734
Thanked 1,629 Times in 1,423 Posts
Default

That's them, but for God's Sake, don't post the link on here! Those are hard to find, there are only 3 available, and someone's liable to snag all of them before you test your links.

BTW: It's always a good idea to have a backup set.
__________________
Joe (not a mechanic!) Don't have an account? EMAIL ME
Factory Service Manuals: https://www.nicoclub.com/FSM/Hardbody/
Walk-through: Checking Nissan Trouble Codes
1994 VG30E to VG33E with H256 Cams

jp2code is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2021, 04:35 PM   #12
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 27
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

hahahaha. Fair enough. Ill just order them. Can't hurt i guess!
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 12:49 AM   #13
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 27
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

well, I checked the fusible links and they seem good. I get 12v on the other side of them when they are plugged in. I checked the voltage to the injector wires and am getting 12v there as well. when I turn the key on, i don't hear any "ticking" at the injectors. When I try to start it, the butterfly on the passenger side (injector A I believe it is called) does get a little bit wet, but not too much by the looks of it. Sounds to me like you were all saying that I probably have an injector issue then correct? anything else I should check before I try and find some injectors? the injectors ohm 1.3-1.4 and the FSM says "around 1.5, so i am assuming electronically they are good but maybe clogged? let me know if I am missing something or if there is anything else I should try.

Thanks!
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 01:14 AM   #14
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 27
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

and I tried to read the codes, but all I get is 55 in mode 3. so it seems that fine?
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 01:29 AM   #15
jp2code
Software Developer
 
jp2code's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Longview, TX [USA]
Age: 52
Posts: 10,747
Vehicle: 94 LB 2x4 Manual VG33e
Thanks: 1,734
Thanked 1,629 Times in 1,423 Posts
Default

Sounds like the fusible links are fine.

You could look on Rockauto.com for new or rebuild injectors. Once you've found a place that sells injectors, you could try cleaning yours to see if they are just stopped up. They might never go back together right, so make sure you know where to find them first.
__________________
Joe (not a mechanic!) Don't have an account? EMAIL ME
Factory Service Manuals: https://www.nicoclub.com/FSM/Hardbody/
Walk-through: Checking Nissan Trouble Codes
1994 VG30E to VG33E with H256 Cams

jp2code is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 01:32 AM   #16
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 27
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

For whatever reason it came with a whole other tbi unit, so I think first ill try swapping the injectors out of that one I guess and see if that works. Would it hurt to maybe just swap the wires on these to where the "B" injector is the main one and see if it will at least start?
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 02:13 AM   #17
jp2code
Software Developer
 
jp2code's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Longview, TX [USA]
Age: 52
Posts: 10,747
Vehicle: 94 LB 2x4 Manual VG33e
Thanks: 1,734
Thanked 1,629 Times in 1,423 Posts
Default

Lol

Sounds like the last owner knew it had a problem.

Those TBI units have a lot of good parts. Don't throw it away, and try to store it in a freezer bag and in a cool place so the parts don't dry rot.
__________________
Joe (not a mechanic!) Don't have an account? EMAIL ME
Factory Service Manuals: https://www.nicoclub.com/FSM/Hardbody/
Walk-through: Checking Nissan Trouble Codes
1994 VG30E to VG33E with H256 Cams

jp2code is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 02:20 AM   #18
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 27
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

oh he knew! lol and I took a gamble. just trying to win this one. that's why I'm trying to ask as many questions as I can in case there is anything that I am missing. We shall see how it goes!
FP3 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 02:31 AM   #19
FP3
 
Join Date: Aug 2021
Location: TN
Posts: 27
Vehicle: 89 D21
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

so this is interesting, I pulled the injector retainer in the tbi unit. When I check for power on the injector itself, I have 12v on both posts! but when I disconnect the harness on the truck side, I only have power on the white/red wire and nothing on the blue/black one. can the injectors short out internally but still ohm correctly? my understanding is one post should have +12v and the other should pulse ground from the ecm. When I check the truck harness side only the white/red has 12v. The other has nothing so that seems correct to me

Last edited by FP3; 09-18-2021 at 02:43 AM.
FP3 is offline   Reply With Quote
Thanked by:
jp2code (09-18-2021)
Old 09-18-2021, 03:05 AM   #20
Deerhurst
4/86 SE-V6 2 tone 4x4 HB
 
Deerhurst's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Oregon
Posts: 7,866
Vehicle: 1986.5 SE-V6 4WD D21, 2003 Audi A4 Avant 3.0 Quattro
Thanks: 903
Thanked 1,033 Times in 933 Posts
Default

What wires are hot and which are ground in the FSM?
__________________
1986.5 SE-V6 4X4 D21 Hardbody
Pacesetter Long Tube Headers
Morimoto Mini D2S HID Projectors and Hella 500s
VG33i
Deerhurst is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.