Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums

Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums (http://www.infamousnissan.com/forum/index.php)
-   Interior & Audio/Video (http://www.infamousnissan.com/forum/forumdisplay.php?f=18)
-   -   AC Not working (http://www.infamousnissan.com/forum/showthread.php?t=45446)

Salsapants27 05-03-2021 08:45 PM

AC Not working
 
I've been checking around some of the previous posts and still don't have a solid answer. I can press the ac button but I don't get anything lighting up. I also don't hear the compressor kick on, leading me to believe that the switch itself is bad. I have tried the cigarette lighter fuse, and that works just fine. I pulled it all out yesterday and it doesn't look like the ones i've seen on other posts.

Reserector 05-03-2021 09:37 PM

The fuse has to be good.
The blower fan has to be on.
The switch has to be good.

Cusser 05-03-2021 10:08 PM

Quote:

Originally Posted by Salsapants27 (Post 548816)
I can press the ac button but I don't get anything lighting up. I also don't hear the compressor kick on, leading me to believe that the switch itself is bad.


Maybe and maybe not, for the switch itself being bad.


If you can jump the switch and it starts working correctly, then you'd be on the right track. You'll need positive voltage to the switch, and should be "passed forward" by an operating switch.


Since you didn't post what year, what engine, whether a Frontier, Hardbody, or a Yugo, not worth my time trying to guess.


One question though: does the blower fan work on ALL speeds???

Salsapants27 05-04-2021 12:53 AM

The fuse works, and the blower motor is working. I get excellent heat, just no cold air. I WAS driving on saturday night when it just started squeeling from nowhere. When I turned the ac switch off it stopped, which leads me to believe the switch itself just isn't getting the signal through.

Salsapants27 05-04-2021 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by Cusser (Post 548819)
Maybe and maybe not, for the switch itself being bad.


If you can jump the switch and it starts working correctly, then you'd be on the right track. You'll need positive voltage to the switch, and should be "passed forward" by an operating switch.


Since you didn't post what year, what engine, whether a Frontier, Hardbody, or a Yugo, not worth my time trying to guess.


One question though: does the blower fan work on ALL speeds???

Yes, blower fan works at every speed.

Tropicalcats 05-04-2021 07:46 AM

did you check the AC belt?

Cusser 05-04-2021 01:09 PM

Quote:

Originally Posted by Salsapants27 (Post 548820)
I WAS driving on saturday night when it just started squeeling from nowhere. When I turned the ac switch off it stopped, which leads me to believe the switch itself just isn't getting the signal through.


Wrong conclusion.



When you turned off the AC switch and the squealing stopped, it means that ...
...your AC compressor has seized
...your AC idler pulley has seized
...your AC belt is slipping

Tropicalcats 05-04-2021 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by Cusser (Post 548829)
Wrong conclusion.



When you turned off the AC switch and the squealing stopped, it means that ...
...your AC compressor has seized
...your AC idler pulley has seized
...your AC belt is slipping

agreed

Salsapants27 05-04-2021 08:08 PM

Quote:

Originally Posted by Tropicalcats (Post 548825)
did you check the AC belt?

Just looked up the diagram and I see there should be three belts. When I looked underneath the other day I only saw two, and noticed the spot where the other should be. I'll go take another look.

Salsapants27 05-04-2021 08:50 PM

I think i found the issue. When I popped the high side cap off, I hear a faint hissing. There is a belt hooked up. I thought I needed 3 belts but doing some more digging found that since there's no power steering pump for this truck it only has 2.


All times are GMT. The time now is 12:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.