Go Back   Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums > Tech Area > Interior & Audio/Video

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2009, 09:17 PM   #1
06crewcab
 
06crewcab's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: unionville,tn
Posts: 116
Vehicle: 06 chevy crew cab and a 95 nissan king cab
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default dash wiring

ok ive got a 90 hb and a 95 hb. im swapping everything from the 95 to the 90. air suspension interior body panels ect.. my ? is since im goin to swap the dash would it be better to get the whole dash harness out of the 95 or jus the plugs i need? does the dash harness even separate from the main harness? thanks for any info.
__________________
06 crew cab bagged on 24s
06crewcab is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 11:43 PM   #2
06crewcab
 
06crewcab's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: unionville,tn
Posts: 116
Vehicle: 06 chevy crew cab and a 95 nissan king cab
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

anybody?
__________________
06 crew cab bagged on 24s
06crewcab is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 11:44 PM   #3
ScottXGTR
Retired Administraitor
 
ScottXGTR's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Biloxi, MS
Age: 36
Posts: 4,568
Vehicle: 990 SuperDuke
Thanks: 3
Thanked 76 Times in 39 Posts
Default

define everything

motor?
trans?
cab?
bed?

if it is indeed "everything", that includes the harness
ScottXGTR is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2009, 11:50 PM   #4
06crewcab
 
06crewcab's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: unionville,tn
Posts: 116
Vehicle: 06 chevy crew cab and a 95 nissan king cab
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

o my bad im swappin the hood grill fenders lights doors dash seats carpet trim pieces rims and the air suspension. im leaving the motor an trans in the truck cuz it runs better than the other one. i guess what i really want to kno is if the dash wiring will unplug from the harness or am i goin to have to take the whole harness over to the other truck?
__________________
06 crew cab bagged on 24s
06crewcab is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 01:05 AM   #5
chalybs
 
chalybs's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florence, Ms
Age: 35
Posts: 378
Vehicle: 86.5, 94 hb's, DD 99 ranger
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The ENTIRE harness is one piece for the cab forward (on standard cabs for sure). There is a plug on the floor that goes out and connects to a rear harness for the tails ect. It is a dick. lol. Good luck.
__________________
Corey
chalybs is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 01:32 AM   #6
06crewcab
 
06crewcab's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: unionville,tn
Posts: 116
Vehicle: 06 chevy crew cab and a 95 nissan king cab
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

cool thanks man so im guessin its goin to be easier to jus swap the plugs i need for the dash then?
__________________
06 crew cab bagged on 24s
06crewcab is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 01:43 AM   #7
alabama_lowlife
Owner and Administrator
 
alabama_lowlife's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: jack, alabama
Age: 39
Posts: 8,993
Vehicle: 08 altima, 1970 Datsun 521, 1995 Nissan Hardbody x2
Thanks: 602
Thanked 1,586 Times in 1,298 Posts
Default

yeah, there are SEVERAL different wiring configurations for these trucks based on the year, motor, transmission, drivetrain, and options. And of course the pathfinder too.
alabama_lowlife is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 12:48 AM   #8
hardbodytrey
 
Join Date: Mar 2010
Location: memphis,tn
Posts: 2
Vehicle: 92 hardbod
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well the speedo is cable driven in the early 90s and the 95 is electroic so what needs to be done about that
hardbodytrey is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 01:14 AM   #9
alabama_lowlife
Owner and Administrator
 
alabama_lowlife's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: jack, alabama
Age: 39
Posts: 8,993
Vehicle: 08 altima, 1970 Datsun 521, 1995 Nissan Hardbody x2
Thanks: 602
Thanked 1,586 Times in 1,298 Posts
Default

you can install the speed sensor from a 95 into an older truck and just remove the cable. then run the two wires to the cluster. you can get a speed sensor from autozone. just get the appropriate one for your transmission auto/manual.
alabama_lowlife is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 01:14 AM   #10
alabama_lowlife
Owner and Administrator
 
alabama_lowlife's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: jack, alabama
Age: 39
Posts: 8,993
Vehicle: 08 altima, 1970 Datsun 521, 1995 Nissan Hardbody x2
Thanks: 602
Thanked 1,586 Times in 1,298 Posts
Default

you can install the speed sensor from a 95 into an older truck and just remove the cable. then run the two wires to the cluster. you can get a speed sensor from autozone. just get the appropriate one for you transmission auto/manual.
alabama_lowlife is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.