Go Back   Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums > Tech Area > Performance and Drifting

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-12-2018, 01:45 PM   #1
marinemammal
 
Join Date: Jan 2018
Location: Oregon
Posts: 5
Vehicle: 1986 D21 4wd manual. 1996 D21 2wd 4 cyl
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Doesn't Idle

Last summer my son and I put a new head gasket on my 1986 D21 4 cyl. He was inexperienced and let the timing chain go slack so we had to go farther than I wanted to. We replaced the chain and gears. Now I can't get the truck to run well at low rpm. I have tried to make sure all the vacuum lines are correct, but there is one larger rubber tube down low on the drivers side that has gotten hot and burned off. It was like that before replacing the head gasket and timing chain.
The truck runs well at high rpm and high speed, but won't idle well and runs crappy at low speed and starting out. I think the timing chain is done right, but I've tried to time it with the distributor and cannot get it timed correctly because there is not enough adjustment in the distributor. The best setting is when the distributor is all the way clockwise.
marinemammal is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.