Go Back   Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums > Tech Area > Engine and Drivetrain

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-14-2014, 03:18 PM   #11
cadillacdude1975
The Gear Jammer
 
cadillacdude1975's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Chattanooga, TN
Age: 50
Posts: 10,736
Vehicle: 87 VG33 Pathfinder SE 4x4 & 87 D21 SE
Thanks: 462
Thanked 1,411 Times in 1,276 Posts
Default

how long since the last oil change was done? did you use 5w30? my ticking calmed down a little since i went from 10w30 to 5w30. still making noise though. i just thump the radio and then i dont hear it anymore lol
cadillacdude1975 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2014, 02:54 AM   #12
ThaGoodGood
 
ThaGoodGood's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Mexico
Age: 27
Posts: 731
Vehicle: 1994 Nissan King Cab SE-V6
Thanks: 30
Thanked 75 Times in 67 Posts
Default

It does need an oil change, and yeah i use 5w30.. but I seriously think its a bad exhaust leak. gas mileage went way down
__________________
[HOONIGAN]*
ThaGoodGood is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2014, 11:43 PM   #13
ThaGoodGood
 
ThaGoodGood's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Mexico
Age: 27
Posts: 731
Vehicle: 1994 Nissan King Cab SE-V6
Thanks: 30
Thanked 75 Times in 67 Posts
Default

Anybody know what else this could be? The tick got louder. It happens right on start up, and gets faster as I rev. I havent been able to take it in. My gas mileage has dropped, and my truck does get reasonably hotter. any input?
__________________
[HOONIGAN]*
ThaGoodGood is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2014, 02:11 AM   #14
Shady
 
Join Date: May 2013
Location: Ft Lauderdale
Age: 32
Posts: 343
Vehicle: 95 nissan hardbody
Thanks: 6
Thanked 31 Times in 28 Posts
Default

have you done the oil change yet? run seafoam? has to be a clogged passage or something. unless it is too far gone.
Shady is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 05:49 PM   #15
ThaGoodGood
 
ThaGoodGood's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Mexico
Age: 27
Posts: 731
Vehicle: 1994 Nissan King Cab SE-V6
Thanks: 30
Thanked 75 Times in 67 Posts
Default

took it in and its not a manifold stud. uh oh. Could be a lifter tick
__________________
[HOONIGAN]*
ThaGoodGood is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 10:11 PM   #16
ThaGoodGood
 
ThaGoodGood's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: New Mexico
Age: 27
Posts: 731
Vehicle: 1994 Nissan King Cab SE-V6
Thanks: 30
Thanked 75 Times in 67 Posts
Default

It is my lifters... Anybody know what i can do to 'fix' this.. How would seafoam work? Ive heard its amazing stuff.. Any input would help. thanks guys
__________________
[HOONIGAN]*
ThaGoodGood is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:22 PM   #17
alabama_lowlife
Owner and Administrator
 
alabama_lowlife's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: New Brockton, Alabama
Age: 42
Posts: 10,872
Vehicle: 2012 370Z, 1970 Datsun 521, 1995 Nissan Hardbody x2, 1994 Hardbody
Thanks: 1,121
Thanked 2,259 Times in 1,856 Posts
Default

Did you change the oil?
__________________
alabama_lowlife is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.