Go Back   Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums > Model Specific > Nissan Cars

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-23-2021, 04:47 AM   #1
Stinky
 
Join Date: Nov 2019
Location: Whitewater, CO
Posts: 98
Vehicle: 86 2wd 720, 86 4x4D21
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default 3rd time is the charm on a Quest

I am working on a Mercury Villager (a Nissan Quest in disguise). I am trying to replace the front motor mount....grrrr.

Lets just say that it has been frustrating.

On Monday I went to Oreilly and bought one. Monday afternoon, I returned it and went to Napa to order one.

Tuesday, I learned that the one from Napa (overnite from somewheres) doesn't fit either. Before I took it back, I tried bending it to get it to fit....NO-way Jose. I returned it and then ordered one from Autozone. It is a VDP part....it comes from the manufacturer, then to the local store....2 days.

Autozone has the bushing (internal rubber part). I almost ordered that too, but didn't. Odd, Napa does not show the bushing in their catalog, but AZ does.

On Wednesday, I went to Autozone and ordered the bushing.

On Thursday....today. I learned that the Autozone mount doesn't fit either. Their part had bit burrs around the bolt-holes. My grinder fixed that...but the dern thing wouldn't go on/around the frame. I probably coulda fixed that, but what if the spacing was off too...back you go.

This is particularly frustrating as I have to almost get the new part on to see if it will actually not fit. You can put them side by side and see that they are dif...but maybe they will fit.

All my hopes are set on the bushing being the correct one. If not....my old mount will get welded on. If I can't get it to go in by heating up the circle, and pressing it in....gonna cut the strap and then weld it back together.

The problem is the the mount is U-shaped and it goes down on the cross-member under the motor. The U is too wide in places, and then too narrow in others. The mounts all have a dif PN, and the bushing is not the same. The Autozone part had a name on it, the others did not have a PN or any other stamping on them.

Today, I got to fool w/my floor=jack. I put a new used ram in it. It sorta works. Simple job, but tomorrow will be the 5th day
Stinky is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.