Go Back   Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums > Model Specific > 05+ Frontier Forum (D40)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2019, 04:46 PM   #1
longhornfrontier
 
Join Date: Feb 2011
Location: Texas
Posts: 11
Vehicle: Frontier '08
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Wiper washer not working right

I searched this forum and couldn't find the answer to my question so am posting now. I have an '09 Frontier V6. The wipers work fine and the washers do put out a little water, just not near as much as before and the washer fluid tank is full. It used to spray the windshield and now dribbles out. I'm guessing the lines are clogged, but I can't seem to get the outside squirters off the truck. I don't want to just rip them off. Is there a way to correctly remove the squirters? Also, how do I get to the lines to check them. They seem embedded in the cowl housing. Thanks for any help you can provide!
longhornfrontier is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 06:34 PM   #2
ahardb0dy
The Post Count Whore
 
ahardb0dy's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Sorrento, Florida
Age: 53
Posts: 7,452
Vehicle: 2017 Nissan Frontier Desert Runner
Thanks: 63
Thanked 884 Times in 813 Posts
Default

Check the nozzles for wax build up, especially if the truck was waxed recently, use a sewing needle to clean out the holes. Also you should be able to pull a hose from the wiper fluid reservoir, use low pressure air from an air hose to try to blow the lines out. If that does not work, the pump may be bad.
__________________
My name is Tony and I'm a Infamousaholic

Current truck - 2017 Nissan Frontier Desert Runner ,

(formerly owned: 1993 Nissan Hardbody king cab 2wd, 90 Nissan Sentra, 94 Nissan Pathfinder SE 4x4, 05 Nissan Titan, 87 Nissan SE-V6 4x4 king cab, 94 Infiniti Q45t & 80 Datsun 310GX )
ahardb0dy is offline   Reply With Quote
Thanked by:
longhornfrontier (05-08-2019)
Old 05-08-2019, 02:02 PM   #3
Cusser
 
Cusser's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Hot Arizona
Posts: 425
Vehicle: 2004 Frontier
Thanks: 0
Thanked 56 Times in 48 Posts
Default

Remove the rubber line from the nozzle assembly and test the pump. I suspect that the pump is fine.


I suspect clogged or partially clogged nozzles. I used fine wires to clean out the nozzles on my older Frontier.
__________________
2004 Frontier King Cab (2WD, 5-speed, 4-cylinder, 98.5K), 1998 Frontier regular cab (2WD, 5-speed, 4-cylinder 225K), 1988 Mazda B2200 (2WD, 5-speed, 4-cylinder, 214K), 1971 VW Convertible (140K), 2005 Yukon (180K), 1970 VW (260+K)
Cusser is offline   Reply With Quote
Thanked by:
longhornfrontier (05-08-2019)
Old 05-08-2019, 03:43 PM   #4
longhornfrontier
 
Join Date: Feb 2011
Location: Texas
Posts: 11
Vehicle: Frontier '08
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Guys, I want to thank you both for the replies. I'll try each of the suggestions. The hose may be clogged as I've not pulled it from the fluid reservoir under the hood yet, but I have used a pin to stick into the sprayer nozzles and they don't seem to be clogged. Appreciate it!
longhornfrontier is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2019, 01:55 PM   #5
Cusser
 
Cusser's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Hot Arizona
Posts: 425
Vehicle: 2004 Frontier
Thanks: 0
Thanked 56 Times in 48 Posts
Default

Yeah, and check the tubing and connections for leaks too.


My oldest daughter's '98 Pathfinder leaked where washer pump attached to the tank.
__________________
2004 Frontier King Cab (2WD, 5-speed, 4-cylinder, 98.5K), 1998 Frontier regular cab (2WD, 5-speed, 4-cylinder 225K), 1988 Mazda B2200 (2WD, 5-speed, 4-cylinder, 214K), 1971 VW Convertible (140K), 2005 Yukon (180K), 1970 VW (260+K)
Cusser is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2019, 06:15 PM   #6
longhornfrontier
 
Join Date: Feb 2011
Location: Texas
Posts: 11
Vehicle: Frontier '08
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay, I looked at the washer reservoir tank and don't see any tubes coming out of it. On my model, 2009, will I need to unbolt/unscrew the clear plastic tank reservoir in order to get to the tube that must be running from it to the washer nozzles?
longhornfrontier is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.