Go Back   Infamous Nissan - Hardbody / Frontier Forums > Tech Area > Engine and Drivetrain

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-12-2009, 04:57 PM   #21
JsD21HB
 
Join Date: Sep 2008
Location: Crackford,IL near chi-town.
Age: 31
Posts: 583
Vehicle: 93 D21, 89 240SX
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

is that how u were running it whit the tb just open like that? No maf?
JsD21HB is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 05:11 PM   #22
VG30E
Approved Vendor
 
VG30E's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: lula GA
Age: 37
Posts: 1,293
Vehicle: 1995 hardbody; 1990 hardbody; 1993 hardbody
Thanks: 2
Thanked 20 Times in 14 Posts
Default

i am suprised it ran at all with MAF. Mine won't.
__________________
VG30E is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 06:33 AM   #23
JsD21HB
 
Join Date: Sep 2008
Location: Crackford,IL near chi-town.
Age: 31
Posts: 583
Vehicle: 93 D21, 89 240SX
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

yeah i think thats ur problem right there. no maf.
try hooking all that shit up and then get back to us.
JsD21HB is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2009, 10:38 PM   #24
Asphalt Assassin
 
Join Date: Nov 2008
Location: Mt.Sterling,ky
Posts: 171
Vehicle: 1995 Nissan Hardbody EXcb
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by JsD21HB View Post
yeah i think thats ur problem right there. no maf.
try hooking all that shit up and then get back to us.
everything was hooked up i had a friend holding the maf sensor (from the truck ) in front of the intake for air flow..... i cannot find a maf off of a 240sx the only one i could find around here is off of a 96 i believe the plugs are different of course but i cut the connector off of the car you guys think that would work if i splice it in....

right now i start it up it runs about 20 seconds and shuts off....
Asphalt Assassin is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2009, 03:05 AM   #25
91nissan94
 
91nissan94's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Crescent City FL
Posts: 1,305
Vehicle: 91nissan hb
Thanks: 56
Thanked 116 Times in 106 Posts
Default

all you need to do is tee it off at the split in the metal line. I will take a pic tomorrow so you can see. did you adjust the idle control to get it to run good?
also check out ka-t.org got my maf from there for 20 bucks.
91nissan94 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2009, 04:04 AM   #26
Asphalt Assassin
 
Join Date: Nov 2008
Location: Mt.Sterling,ky
Posts: 171
Vehicle: 1995 Nissan Hardbody EXcb
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by 91nissan94 View Post
all you need to do is tee it off at the split in the metal line. I will take a pic tomorrow so you can see. did you adjust the idle control to get it to run good?
also check out ka-t.org got my maf from there for 20 bucks.
yeah get the pic that would help.... also i have been over there on ka-t
i tried to buy one but the guy still hasn't sent it yet and is giving me the run around... i went to a junk yard and found one off of a 96 and the plugs are different but same wires ( color wise) you think it would work..
Asphalt Assassin is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2009, 04:47 PM   #27
91nissan94
 
91nissan94's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Crescent City FL
Posts: 1,305
Vehicle: 91nissan hb
Thanks: 56
Thanked 116 Times in 106 Posts
Default

here is the link to the pics http://www.infamousnissan.com/forum/...hp?albumid=256
as far as the maf, I'm not positive if it will work, if you wire it up right it probably would. maybe ask at ka-t, not to familiar with the dohc's. if you need anything else let me know.
91nissan94 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 05:51 AM   #28
JsD21HB
 
Join Date: Sep 2008
Location: Crackford,IL near chi-town.
Age: 31
Posts: 583
Vehicle: 93 D21, 89 240SX
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

i dont belive that the dohc maf will work. i think i have a spare. pm me and ill check
JsD21HB is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2009, 10:39 PM   #29
Asphalt Assassin
 
Join Date: Nov 2008
Location: Mt.Sterling,ky
Posts: 171
Vehicle: 1995 Nissan Hardbody EXcb
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

well , i had cut the connector off of the car, so last night i stripped the wires back and pluged them in to the factory connector put it in line to the intake fired it up, and it ran just fine i could rev it up and all but it's loppin like a 350 i think i just need to fine tune it now...
thanks so much guys you all have helped me out big time...
i'll get pics up as soon as i can..
Asphalt Assassin is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2009, 04:49 AM   #30
ridin4life
 
Join Date: Oct 2008
Location: harrison,NJ
Posts: 37
Vehicle: 1980 corolla,1996 d21 SOLD,2011 cube krom edition, 1989 240sx 95k all original old man owned car
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i got a ? i didnt see answered. i got a 96 hb with obd2 can i do this swap (i have all the parts lying around) without get a cel light come up or will it come up
ridin4life is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.